Tweede facelift Renault Espace op komst

Geen reacties

Renault onthult eind dit jaar een vernieuwde Espace. Met schonere techniek en een nieuwe neus moet de facelift het voorlopig uitblijven van een nieuw model opvangen.

De Renault Espace is de auto die het begrip MPV in Europa groot heeft gemaakt eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Nu de populariteit is verschoven naar kleinere MPV’s heeft Renault de prioriteiten binnen het merk verplaatst. De nieuwe Espace laat nog even op zich wachten.

In de oorspronkelijke planning zou het model dit jaar verschijnen maar vorig jaar werd al bekend dat de ontwikkeling van grote Renault-modellen vertraging op zou lopen. Nu meldt Autovisie dat de Espace dit jaar nog wel een facelift krijgt om het nog een paar jaar extra uit te kunnen zingen.

De huidige Espace loopt alweer acht jaar mee. In 2006 kreeg het model al eens een facelift en dit jaar volgt er een tweede. Renault hoopt zo de concurrentie met de nieuwe Volkswagen Sharan, die overigens pas na dertien jaar werd opgevolgd door een nieuw model, aan te kunnen. Vooral de komst van nieuwe, schonere motoren is dan belangrijk.