Terugroepactie: Renault Scenic remt spontaan

Geen reacties

Renault roept in Nederland 26.000 Scenics terug vanwege een probleem met de elektronische handrem. Die zou zichzelf in bepaalde gevallen automatisch activeren.

Sinds de problemen van Toyota worden alle terugroepacties uitvergroot in de media. De terugroepactie van Renault is echter wel erg bijzonder. Bij Scenics van het vorige type kan de elektronische handrem zichzelf spontaan activeren tijdens het rijden.

In Nederland zijn er nog gevallen bekend, zo meldt Renault aan dagblad AD. In Frankrijk zijn er wel meldingen binnen gekomen van eigenaren die last hadden van van een automatisch activerende handrem. Dit heeft nog niet tot ernstige ongelukken geleid.

Het gaat om exemplaren die tussen 2003 en 2005 zijn geproduceerd en Renault heeft alle eigenaren een brief gestuurd met daarin het dringende verzoek om een ritje langs de dealer te maken. Er is volgens Renault geen direct gevaar maar het euvel moet wel verholpen worden. Dat doet de dealer met een software-update en dat duurt ongeveer een half uur.