Dacia Logan wordt Lada R90

Geen reacties

Lada heeft de R90 onthuld op de autoshow van Moskou. Mocht dit model je bekend voorkomen: dat klopt. Het is namelijk een Dacia Logan MCV met Lada-logo’s.

Een Dacia die een Lada wordt. Hoe zit dat? De sleutel is Renault, het concern dat deze twee merken met elkaar verbindt. Renault is het moederbedrijf van Dacia en voor 25 procent eigenaar van Avtovaz, waaronder Lada valt.

Renault probeert Lada er weer bovenop te helpen nadat het merk vorig jaar bijna over de kop ging. Het ontwikkelen van broodnodige nieuwe modellen duurt te lang en dus heeft Renault een Logan MCV uit de magazijnen getrokken en voorzien van Lada-logo’s. Op de langere termijn komen er nieuwe modellen op basis van het Logan-platform.

De R90 is officieel nog een conceptcar maar gaat vanaf volgend jaar echt geleverd worden in Rusland. Net als de Logan is de R90 leverbaar met zeven zitplaatsen en schuilt onder de motorkap een 1.6 benzinemotor van Renault. Als de Lada R90 in 2011 in de showroom staat dan zijn er drie merken die dit model leveren. Renault verkoopt de Logan in sommige opkomende markten namelijk onder de eigen merknaam.