Renault Laguna: foto’s facelift

Geen reacties

De Renault Laguna krijgt een ‘nosejob’. Ook onder de motorkap veranderen enkele zaken. Hoewel de gefacelifte Laguna pas over een maand wordt onthuld zijn de eerste officiële foto’s al beschikbaar.

De middenklasse auto Renault Laguna krijgt een facelift. Aan de buitenzijde wordt de neus vernieuwd. Zo is een nieuwe bumper te zien op de eerste foto’s die het Franse merk heeft verstrekt. Maar niet alleen het exterieur verandert.

Volgens de summiere beschikbare informatie komt er een nieuwe dCi-dieselmotor van 1,5 liter. Deze zou maximaal 105 of 110 pk aan vermogen voortbrengen. De motor stoot 120 g/km aan CO2 uit, wat onder de Nederlandse wetgeving helaas net te veel is om een lagere bijtelling te bemachtigen. Wel krijgt de motor energielabel A.

Het vierwiel aandrijfsysteem 4Control komt beschikbaar voor andere varianten dan alleen de GT-modellen. Voortaan kunnen ook de kopers van de Renault Laguna dCi met 130 of 150 pk van dit chassis met vier gestuurde wielen genieten, en van de wendbaarheid die het systeem mogelijk maakt.

Meer informatie over de gefacelifte Laguna hopen we over een maand te kunnen melden, zodra de Autosalon van Parijs de deuren opent. Daar wordt de gewijzigde Laguna gepresenteerd. Vanaf november staat de gefacelifte Laguna bij de Nederlandse dealers. De prijzen volgen nog.