Prijzen Renault Laguna bekend

Geen reacties

Nadat Renault vorige week van de gefacelifte Renault Laguna de eerste foto’s openbaarde volgen nu de prijzen. De hatchback staat in de prijslijst vanaf 27.890 euro, de Estate vanaf 29.090 euro.

De Renault Laguna met nieuwe bumper, grille en koplampen wordt verkrijgbaar in vier uitrustingsniveau’s: het instapmodel Expression, gevolgd door de steeds luxer uitgeruste niveau’s Dynamique, GT en Initiale. De GT en Initiale zijn verkrijgbaar met automaat.

Standaard heeft elke vernieuwde Renault Laguna onder andere elektronisch geregelde bi-zone airconditioning, een zelfdimmende binnenspiegel, automatische parkeerrem, boordcomputer, 3D-sound-audiosysteem, navigatiesysteem en halflederen sportstoelen. De topversie Initiale is onder meer voorzien van een Bose-audiosysteem, beigekleurig lederen interieur, verwarmbare voorstoelen, een geheugenfunctie voor elektrisch bedienbare stoelen en buitenspiegels, en bi-xenon-koplampen.

Er zijn twee benzinemotoren: een 2,0 liter 16V E85-motor van maximaal 140 pk voor de Expression en Dynamique en daarnaast een 2.0T-motor van 170 pk voor de GT en Initale. Laatstgenoemde vervangt de 2.0T-motor van 205 pk. Dieselrijders hebben de keuze uit een 1,5 liter dCi van 110 pk en een 2,0 liter dCI van 150 of, voor de GT, 180 pk. Het vermogen van de 2.0 dCI automaat is gestegen van 150 naar 175 pk. De energielabels variëren van A tot D; de CO2-uitstoot ligt tussen de 120 en 201 g/km, afhankelijk van de gekozen versie.

De Laguna hatchback Expression 2.0 16v staat vanaf 27.890 euro in de prijslijst, de vergelijkbare Estate vanaf 29.090 euro. Tot en met januri 2011 zal het Pack Lumière (lichtmetalen wielen en panoramisch schuif/kanteldak) op alle uitvoeringen verkrijgbaar zijn voor 795 euro. Op 1 oktober gaan de orderboeken open voor bestellingen van de gefacelifte Laguna. De levering start na de jaarwisseling. Volgende maand is de aangepaste Laguna in al zijn glorie te bewonderen op de jaarlijkse autoshow in Parijs.