Renaults wens: beperkte oplage DeZir

Geen reacties

Renault overweegt een beperkte oplage te bouwen van de DeZir, de conceptcar met vleugeldeuren die op de Autosalon van Parijs pronkte. Het Franse merk bekijkt de mogelijkheid om een open uitvoering van de elektrische sportwagen te ontwikkelen.

Renault gaat wellicht een kleine serie productie-exemplaren bouwen van de elektrische sportwagen DeZir. Dat maakte ontwerper Axel Breun deze week aan de media bekend tijdens testritten met een elektrische sportwagen. Volgens Breun beschikt Renault over een passend platform, technologie die rijp is voor massaproductie en een gespecialiseerde afdeling die de wagen kan afleveren.

Het Franse merk speelt met de gedachte om de productie-DeZir tot open auto te verbouwen. Je moet hierbij denken aan een model vergelijkbaar met de Renault Spider, de open tweezitter die tussen 1995 en 1997 werd geproduceerd. Het merk overweegt zelfs een eigen race-serie op te zetten voor de DeZir. Over de prijs wil Renault nog niet meer kwijt dan de opmerking: “Als Renault een elektrische sportauto bouwt mag deze niet zoveel kosten als een Tesla.” Dat betekent in ieder geval dat de prijs van de DeZir onder de ton zal komen te liggen.

De DeZir Concept staat op het platform van de Renault Mégane. Toch weegt de DeZir – ondanks het zware accupakket – 900 kg minder, dankzij een aluminium chassis en een carrosserie van koolstofvezel. De accu’s en de 150 pk sterke elektromotor stammen uit de Renault Fluence Z.E., die in 2011 in productie wordt genomen. Het studiemodel heeft een maximum snelheid van circa 180 km/u en accelereert vanuit stilstand in minder dan 5 seconden tot de 100 km/u. Met volle batterijen komt de conceptcar ongeveer 160 km ver.