Autobouwer Mahindra wil SsangYong overnemen

Geen reacties

De Indiase autobouwer Mahindra & Mahindra is een van de geïnteresseerden om het kwakkelende Koreaanse merk SsangYong over te nemen. Ook Renault zou geïnteresseerd zijn.

Mahindra & Mahindra heeft officieel bekend gemaakt dat het SsangYong wil inlijven. Het merk staat te koop nadat het vorig jaar ternauwernood van de ondergang werd gered. Nu wordt er gezocht naar een geïnteresseerde partij die SsangYong wil overnemen en een nieuwe toekomst geven.

Naast Mahindra & Mahindra zijn er nog zes partijen die interesse hebben getoond. Eén van de partijen is volgens Automotive News Renault-Nissan, de voormalige partner van Mahindra & Mahindra op de Indiase markt.

Met een eventuele overname van SsangYong is een bedrag van zo’n 500 miljoen dollar gemoeid. Mocht Mahindra & Mahindra als overnamekandidaat worden geselecteerd dan wil het bedrijf eerst inzicht in de boeken van SsangYong. De levensvatbaarheid van het merk is allesbehalve zeker. Zeker is wel dat de Indiërs op overnamepad zijn, vorige week nam de autobouwer nog elektrische-autofabrikant Reva over.