Renault Latitude: met Koreaans sausje

Geen reacties

Renault heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de Latitude. Dat is een grote sedan die je zou kunnen zien als opvolger van de Vel Satis.

De Renault Latitude wordt officieel onthuld op de autoshow van Moskou in augustus. De plaats van onthulling geeft al aan dat de prioriteit voor de Latitude niet in Europa ligt. De auto komt uiteindelijk wel deze kant op maar niet naar Nederland.

De Renault Latitude is zowel technisch als optisch bijna een exacte kopie van de Samsung SM5. Die auto leunt op zijn beurt technisch weer sterk op de Renault Laguna. Ook het dasboard vertoont sterke overeenkomsten met dat model. Niet zo vreemd allemaal, Renault is voor zeventig procent eigenaar van Samsung Motors.

De Latitude, in tegenstelling tot z’n voorgangers een sedan, is 4,89 meter lang, drie centimeter langer dan de Vel Satis. Dat originele maar weinig succesvolle model ging vorig jaar uit productie. Over de techniek van de Latitude is nog weinig bekend. Waarschijnlijk vinden de krachtigste motoren uit de Laguna hun weg naar de Latitude.