DeZir is Renault nieuwe stijl

Geen reacties

Renault rolt de komende jaren onder leiding van de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker een nieuwe ontwerptaal uit. Het studiemodel DeZir is daarvan de eerste voorbode.

Renault laat in aanloop naar de autosalon van Parijs in oktober de DeZir zien. Dat is een belangrijke conceptcar die de nieuwe Renault ontwerptaal presenteert voor de komende jaren. De DeZir is het eerste project onder leiding van de nieuwe designchef Laurens van den Acker, die van Mazda overkwam.

Renault-ontwerpen krijgen in de toekomst meer emotie. Dat is te zien aan de DeZir, die de eerste in een serie conceptcars is. Vooral de voorkant toont wat we de komende jaren mogen verwachten van Renault. Het design van Renault moet bestaan uit drie kernwoorden: eenvoud, warmte en sensualiteit.

Uiteraard is de DeZir elektrisch aangedreven. De motor ligt net voor de achteras en wordt gevoed door lithium-ion accu’s. De actieradius bedraagt 160 kilometer. De batterijen zijn zo geplaatst dat ze eenvoudig gewisseld kunnen worden bij een ‘Quick Drop’-station. De motor produceert 110 kW (150 pk) en 226 Nm waarmee de DeZir in slechts 5 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Renault laat de auto voor het eerst aan het publiek zien op de autosalon van Parijs begin oktober.