Familie compleet met Renault Megane CC

Geen reacties

De Megane-familie van Renault is compleet met de officiële onthulling van de CC. De coupé-cabriolet maakt z’n debuut op de autosalon van Genève in maart.

Renault haalt het doek af van de Megane CC, na de hatchback, Coupé en Estate het vierde lid in de familie. De Coupé-cabriolet heeft een glazen dak dat in twee delen in de kofferbak opklapt. Door de zwarte afwerking heeft de CC altijd een ‘two-tone’ koets.

Renault belooft een gemakkelijker instap doordat de voorruit verder naar voren staat. Het chassis is volgens het merk tachtig procent stijver in vergelijking met de vorige CC. Het dak klapt in 21 seconden open of dicht. De bagageruimte varieert van 417 liter met het dak dicht tot 211 liter wanneer de panelen zijn opgeborgen in de kofferbak.

De CC komt met drie benzinemotoren, de 1.6 16v met 110 pk, de 1.4 TCe met 130 pk en de 2,0 liter 16v met 140 pk. Die laatste is alleen leverbaar met CVT-automaat. Er zijn drie diesels, met 110, 130 of 160 pk. De instapdiesel is optioneel te combineren met de nieuwe automatische versnellingsbak met dubbele koppeling, door Renault EDC gedoopt. De Megane CC debuteert op de autosalon van Genève in maart, samen met de Wind – de coupé-cabriolet op basis van de Twingo.