Lada sponsort Formule 1-team Renault

Geen reacties

Het Formule 1-team van Renault heeft een opvallende nieuwe sponsor. De merknaam Lada prijkt het komende seizoen op de F1-bolides van het Franse merk.

Nog ruim een week en dan barst het Formule 1-seizoen weer los. Renault heeft nu de sponsors voor het 2010-seizoen bekend gemaakt. Eén nieuwe naam is opvallend, die van Lada. De naam van het Russische merk prijkt een seizoen lang op de auto, raceoverals en uniformen van het Franse team.

Aanleiding voor Lada om het F1-team te sponsoren is coureur Vitaly Petrov, de eerste Russische coureur ooit in de Formule 1. Premier Vladimir Poetin heeft openlijk zijn toestemming gegeven voor de sponsoring. Hij hoopt dat het Russische volk op deze manier warm loopt voor de sport.

Renault is voor 25 procent eigenaar van Avtovaz, het noodlijdende moederbedrijf van Lada. Het merk doet met de sponsoring voor het eerst in lange tijd weer eens aan internationale marketing. Door alle problemen bij Avtovaz is Lada buiten Rusland in de vergetelheid geraakt. Met technische steun van Renault hoopt het merk er weer bovenop te komen maar dat zal nog een hele klus worden in een dalende markt en met corrupt management.