Autonieuws overzicht week 14

Geen reacties

3 tot en met 9 april.
De dagen na pasen staan in het teken van de alliantie tussen Renault-Nissan en Daimler. Verder ging deze week de autoshow van Leipzig van start, waar de vernieuwde Audi TT en Volkswagen Touran debuteren.

Alliantie Renault-Nissan en Daimler
Renault-Nissan en Daimler, het moederbedrijf van Mercedes en Smart, kondigden deze week officieel een verregaande samenwerking aan. De nieuwe Renault Twingo en Smart delen in de toekomst een platform en Mercedes gaat motoren leveren aan Infiniti, het luxe-merk van Nissan. Deze alliantie moet voor beide partijen een besparing van miljarden euro’s opleveren.

Modellennieuws
De autoshow in Leipzig was deze week het toneel van het debuut van de flink vernieuwde Volkswagen Touran en de gefacelifte Audi TT. Aan de andere kant van de grote plas debuteerde op de autoshow van New York de Kia Optima, die in Europa de Magentis opvolgt. Uit Italië kregen we deze week de eerste foto’s van de ‘snelste straatauto ooit van Ferrari’, de 599 GTO.

In de prijzen
In de afgelopen week maakten drie fabrikanten prijzen van nieuwe modellen bekend. De Mitsubishi ASX-prijslijst start bij 21.499 euro. De Audi A1 staat in september in de showroom met een vanafprijs van 17.500 euro. Tot slot meldde Nissan ons de prijs van de 370Z Roadster: 58.400 euro.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.