Renault Fluence Z.E.: belofte maakt schuld

Geen reacties

Renault geeft de eerste foto’s en informatie vrij van de Fluence Z.E. Het merk wil samen met partner Nissan marktleider worden op het gebied van elektrische auto’s en dit is de eerste stap.

De Renault Fluence Z.E. is een van de eerste volledig elektrisch aangedreven auto’s die in Europa op de markt komt. De elektrische auto is gebaseerd op de voorheen niet in Europa leverbare Fluence sedan, die qua formaat – lengte: 4,75 meter – in het C-segment valt.

De auto heeft een elektromotor met 70 kW (ongerekend 95 pk) vermogen, dat bij 11.000 tpm vrijkomt. Het koppel bedraagt 226 Nm. Renault heeft de topsnelheid van de sedan begrensd op 135 km/u. Het lithium-ion batterijpakket zit achter de achterbank en weegt 250 kilogram. Er blijft nog 300 liter bagageruimte over.

De Fluence heeft een actieradius van 160 kilometer. Daarna kun je de accu’s opladen via een gewone stekker of een snellader. Renault ziet toekomst in speciale accustations, die de lege accu’s in slechts drie minuten verwisselen voor volle exemplaren. Tegelijk met de Fluence komt Renault met de Kangoo Express ZE, een elektrische bedrijfsauto. Deze heeft een elektromotor met 44 kW en 226 Nm aan boord. De elektrische Renaults komen in de loop van 2011 op de markt.