Renault beëindigt Indiase joint venture

Geen reacties

Renault trekt zich terug uit de joint venture met de Indiase autobouwer Mahindra & Mahindra. Het Franse merk ziet geen heil meer in de verliesgevende samenwerking.

Renault trekt de stekker uit de joint venture met Mahindra & Mahindra. De twee bedrijven bouwen gezamenlijk de Renault Logan voor de Indiase markt. De joint venture is echter verliesgevend en bovendien daalde de verkoop van het model vorig jaar in een stijgende markt.

Mahindra koopt Renault uit en neemt de 49 procent van de Renault-aandelen in de joint venture over. Tot eind 2010 blijven Renault en Mahindra de Logan bouwen met de Renault-merknaam, daarna neemt Mahindra de productie over. De Indiërs gaan het model onder licentie produceren met de eigen merknaam. Renault levert ook na 2010 de techniek.

Met het terugtrekken uit de samenwerking staat Renault met lege handen in de belangrijke groeimarkt. De Logan was het enige model in India van de Franse autobouwer. Renault-Nissan legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe fabriek in het Zuiden van India. Die start later dit jaar met de productie van de nieuwe Micra. Pas in 2012 komen andere modellen aan de beurt.