Ouders in opstand tegen modelnaam van Renault

Geen reacties

Franse ouders zijn in opstand gekomen tegen de modelnaam Zoe die Renault gebruikt voor een elektrisch conceptmodel. De ouders willen niet dat deze meisjesnaam in de toekomst geassocieerd wordt met een auto, zo melden Franse media.

Ouders in Frankrijk met een dochter die de naam Zoe draagt zijn boos op Renault. Ze hebben de autofabrikant overspoeld met klachten over de Renault Zoe. Op internet zijn petities gestart om de naam van het elektrische model te veranderen.

De boze ouders zijn van mening dat Renault een ‘prachtige meisjesnaam vernielt’. Ze willen niet dat de naam Zoe straks wordt geassocieerd met een automodel. Er wordt zelfs gesproken van ‘schande’ dat Renault een gangbare voornaam durft te gebruiken voor een product.

Het Franse merk is niet onder de indruk van de klachten. Volgens Renault staat de naam Zoe voor vrouwelijkheid en jeugdigheid en refereren de letters Zoe aan ‘zero emission’. Het is overigens nog helemaal niet zeker of Renault de naam van het conceptmodel ook zal gebruiken voor het uiteindelijke productiemodel dat in 2012 op de markt komt.