Renault blijft met nieuwe eigenaar in Formule 1

Geen reacties

Renault blijft komend seizoen actief in de Formule 1. Het team is nu echter voor 75 procent eigendom van een nog anonieme partij. Dat heeft de sportdivisie van de Britse omroep BBC meegedeeld.

Na Honda, BMW en Toyota overwoog ook autobouwer Renault om uit de Formule 1-competitie te stappen. Deze autobouwer had naast de crisis extra redenen zich terug te trekken. Het team kreeg twee jaar voorwaardelijke schorsing opgelegd naar aanleiding van ‘Crashgate’. De twee belangrijkste sponsors stapten op.

Maar Renault gaat door. Hoewel de officiële mededeling nog op zich laat wachten zou de beslissing woensdag zijn gevallen en het team vrijdag zijn ingelicht. Volgens de BBC werd deelname weer mogelijk doordat Renault haar team voor 75 procent heeft verkocht. Renault blijft betrokken als constructeur en mede-eigenaar. Het team racet ook in 2010 onder de naam Renault F1. Inmiddels heeft coureur Robert Kubica een contract bij het team getekend.

Vooralsnog is niet bekend wie de nieuwe eigenaar van de Renault-renstal is. Volgens de BBC heeft Gerard Lopez de beste kaarten. Deze Luxemburgse zakenman zou het team onderbrengen bij een van zijn investeringsmaatschappijen, Genii Capital of Mangrove. Een andere kansrijke kandidaat is David Richards, voorzitter van het Britse autosportbedrijf Prodrive en het merk Aston Martin. Richards was eerder teamleider bij de Bennetton en British American Racing (Bar) Formule 1-teams.