‘Productie Renault Clio weg uit Frankrijk’

Geen reacties

De volgende generatie van de Renault Clio wordt niet in Frankrijk geproduceerd maar in Turkije. Dat schrijft de Franse krant La Tribune.

Renault verhuist mogelijk de productie van de Renault Clio volledig naar Turkije. De huidige Clio wordt zowel in het Franse Flins als in het Turkse Bursa gebouwd. Door de productie volledig over te hevelen bespaart het Franse merk veel kosten.

De Clio is een van de belangrijkste modellen voor Renault en dus ook voor de autoproductie in Frankrijk. De fabriek nabij Parijs krijgt vanaf 2012 de productie van de Zoë, een elektrisch model in het segment van de Clio. Renault heeft zeer hoge verwachtingen van dat model. Het zou een van de redenen kunnen zijn om de productie van de Clio weg te halen uit Flins. De Franse fabrikant is nog in gesprek met de fabriek in Turkije over de uitbreiding van het productieaantal.

La Tribune meldt verder dat Renault nog steeds in gesprek is met Daimler – het moederbedrijf van Mercedes en Smart – over het delen van techniek. Onder andere het platform van de volgende generatie Smart en techniek voor elektrisch aangedreven auto’s zijn onderwerp van gesprek. De twee autobouwers zijn niet van plan een aandeel in elkaar te nemen.