Renault: frisse Wind voor compacte segment

Geen reacties

Het voorjaar begint vroeg dit jaar bij Renault. Het merk onthult op de autosalon van Genève in maart de Wind, een coupé-cabriolet voor het compacte segment.

Renault heeft de eerste foto’s en informatie van de Wind vrijgegeven. Dat is een compacte coupé-cabriolet op basis van de Twingo. Hij is met een lengte van 3,83 meter 23 centimeter langer dan z’n hatchback-broertje. Renault spreekt overigens zelf van een coupé-roadster.

De Wind is een pure tweezitter met een bijzondere dakconstructie. Net als bij de Ferrari Superamerica uit 2004 scharniert het dak in een beweging naar achteren. Deze volautomatische constructie heeft slechts twaalf seconden nodig om de inzittenden in het zonnetje te zetten.

Een voordeel van dit systeem is dat de bagageruimte in tact blijft. Ongeacht de positie van het dak heeft de Wind altijd 270 liter bagageruimte. Welke motoren Renault in de Wind gaat leveren maakt het merk nog niet bekend maar we rekenen in ieder geval op de 1.2 turbomotor. Op de autosalon van Genève toont Renault de Wind aan het grote publiek.