Prijsverlaging voor Renault Megane

Geen reacties

Renault voert flinke prijsverlagingen door voor de Megane hatchback en Coupé. De compacte middenklasser wordt tot 2.300 euro goedkoper, zo heeft De Telegraaf achterhaald.

Bij de bekendmaking van de prijzen van de Megane Estate in juni was al duidelijk dat Renault de prijzen van de vijfdeurs hatchback en Coupé zou verlagen. De Estate bleek namelijk 800 euro goedkoper dan een vergelijkbare vijfdeurs. Een mooie ‘introductieaanbieding’ maar nu trekt Renault de prijzen van de hatchback en Coupé in lijn met Estate.

Alle Megane’s met benzinemotor zakken 1.800 euro in prijs, de dieseluitvoering worden 2.300 euro goedkoper. Dat betekent dat de nieuwe vanafprijs van de Megane 17.900 euro is, dieselrijden is vanaf nu mogelijk voor minimaal 22.400 euro. De prijzen van de Estate blijven gelijk waarmee de meerprijs 1.000 euro bedraagt ten opzichte van de hatchback.

De Megane duikt met de nieuwe prijsstelling onder het niveau van veel concurrenten, die als instapmotor bovendien vaak geen 1.6 aanbieden maar een zwakkere 1.4. De Megane 1.6 16v is zo’n 3.000 euro goedkoper dan een vergelijkbare Ford Focus of Volkswagen Golf.