Renault produceert elektrisch model nabij Parijs

Geen reacties

Renault heeft de productielocatie bekend gemaakt voor de productieversie van de Zoë. Het elektrisch aangedreven model zal naast de Clio in de fabriek in Flins van de band lopen.

Als het aan Renault ligt wordt Frankrijk het productiecentrum voor elektrisch aangedreven auto’s. Het uiteindelijke productiemodel van de Zoë conceptcar zal in Flins worden geproduceerd. In deze fabriek nabij Parijs loopt op dit moment de Clio van de band.

De Zoë wordt het belangrijkste elektrisch aangedreven model van Renault. De auto wordt gepositioneerd in het B-segment naast de Clio maar krijgt een geheel eigen ontwerp. Een voorproefje daarvan zagen we al op de IAA in Frankfurt, toen Renault het conceptmodel onthulde.

Renault verwacht dat de Zoë tweederde van alle verkopen van elektrische auto’s zal opeisen. In 2012 start de productie, als laatste van de vier elektrische modellen die Renault de komende jaren presenteert. Flins is volgens Renault de beste productielocatie omdat deze fabriek al tientallen jaren compacte Renaults bouwt en dus veel expertise heeft op dat gebied. Renault zal ook accu’s gaan produceren en recyclen in Flins.