Renault Twingo eerste nieuwe Gordini

Geen reacties

De Renault Twingo is het eerste model dat het vernieuwde Gordini-label mag dragen. Renault belooft dat alle merkwaarden, zoals de witte strepen, de Franse-blauwe lakkleur en de vier ronde koplampen, behouden blijven.

Vorige week kondigde Renault de terugkeer van het merk Gordini al officieel aan, vandaag lanceert het Franse merk dit sportieve label officieel. Helaas ondersteunt Renault de lancering nog niet met de onthulling van eerste nieuwe Gordini’s.

De Fransen kondigen aan dat de eerste Renault met het sportieve label de Twingo Gordini RS zal zijn. Op 25 november onthult het merk de auto in L’Atelier Renault aan de Champs Elysées in Parijs. In het voorjaar van 2010 komt de Twingo Gordini naar Nederland. Een paar maanden later volgt de Clio Gordini RS.

Renault belooft dat de kenmerkende eigenschappen van de oude Gordini’s bewaard blijven. De belangrijkste zijn de witte racestrepen over een Frans-blauwe carrosserie en vier ronde koplampen. Ondanks deze ‘oude designcodes’ zet Renault de modellen ‘modieus en sportief’ in de markt.