Renault neemt Lada op sleeptouw

Geen reacties

Lada moet de komende jaren investeren in kwaliteitsverbetering van de modellen. Renault, dat voor 25 procent eigenaar is van Lada, gaat de Russen daarbij helpen.

Renault gaat Lada de komende jaren helpen om de kwaliteit van de modellen flink te verbeteren. De Russen moeten een grote slag maken op dit gebied om weer aansluiting te vinden met de concurrentie. Alleen dan kan Lada de komende jaren overleven.

Het compacte hatchbackmodel, waarvan het merk al eens een conceptcar liet zien, is voorlopig afgeschoten. Het geld is er niet en Renault wil eerst de huidige modellen opwaarderen voordat er nieuwe modellen komen. De Kalina is het eerste model dat eraan mag geloven.

Een hooggeplaatste Renault-medewerker zegt tegen het Britse tijdschrift Autocar dat de Russen een kwaliteitsslag moeten maken die ‘nooit eerder is vertoond in de geschiedenis van Lada’. Hij geeft ook aan dat dit een moeilijk proces zal worden voor de Lada-medewerkers, ze moeten in een paar jaar een sprong maken waar Europa veertig jaar over heeft gedaan. Nieuwe Lada-modellen, die worden gebouwd op platforms van Renault, komen op z’n vroegst pas eind 2012.