‘Renault en Mercedes gaan samenwerken’

Geen reacties

Renault en Mercedes gaan in de toekomst platforms en motoren delen. Diverse nieuwe compacte Renaults gaan gebruik maken van techniek van de volgende generatie Smart ForTwo. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar.

Renault gaat gebruik maken van het Smart platform voor de volgende generatie Twingo en diverse elektrische modellen. Deze bodemplaat wordt op dit moment door Mercedes ontwikkeld en is achterwielaangedreven. In 2013 komt de nieuwe Smart ForTwo hierop te staan, net als de ForFour die een jaar later verschijnt.

Renault zal voor een lijn compacte modellen, waaronder de nieuwe Twingo en twee elektrisch aangedreven modellen, gebruik gaan maken van het Duitse platform. Ook gaat Mercedes een driecilinder benzinemotor en een compacte dieselmotor aan Renault leveren. Dit zijn andere motoren dan Smart op dit moment gebruikt.

Later gaan de twee autobouwers ook grotere motoren ontwikkelen, die dan onder andere in de Renault Megane, Mercedes A- en B-Klasse en de Smart ForFour gebruikt gaan worden. Het is nog niet duidelijk of Renault-partner Nissan ook profiteert van de samenwerking.