Frisse wind door line-up Laguna

Geen reacties

Renault pakt het gamma van de Laguna flink aan. Hoewel de middenklasser koud anderhalf jaar op de markt is voert het merk nu al diverse wijzigingen door. Het beste nieuws: de Laguna wordt goedkoper.

Het wil niet erg vlotten met de Renault Laguna in Nederland en Europa. Renault grijpt in om de verkopen van de auto weer omhoog te krikken. Vorige maand maakten we al melding van de diverse uiterlijke wijzigingen, nu weten we alle details. Behalve de wijzigingen aan de bumpers en het chroomwerk past Renault enkele nieuwe materialen en kleuren toe in het interieur.

Om maar te beginnen met het beste nieuws, de Laguna wordt goedkoper. Zo kost de instapversie, de 1.6 16v Expression nu 25.500 euro, dat is een prijsverlaging van 2.100 euro. Een Laguna met dieselmotor is nu verkrijgbaar vanaf 26.900 euro. Renault beperkt het aantal uitvoeringen tot drie, de Initiale komt te vervallen. Ook de optielijst is flink ingekort, de meeste zaken vind je nu terug in pakketten. Tot de standaarduitrusting behoort voortaan een ingebouwd TomTom navigatiesysteem.

De 2,0 liter dCi met 150 pk stoot minder CO2 uit, waardoor ook deze – net als de 110 pk sterke 1.5 dCi – een Eco2-label krijgt van het merk. Alle motoren voldoen nu aan de Euro-5 uitlaatgasnorm. Een andere technische wijziging betreft de 4Control vierwielbesturing. Dit systeem was tot nu toe alleen leverbaar op de sportieve GT maar komt ook beschikbaar voor de 2.0 dCi met 180 pk en de 2.0T.