Schonere dieselmotor voor Renault Megane

Geen reacties

Renault heeft de 110 pk sterke 1.5 dCi schoner gemaakt. De motor produceert een CO2-uitstoot van nog maar 114 g/km waardoor deze versie in aanmerking komt voor twintig procent bijtelling voor zakelijke rijders.

Renault voert diverse aanpassingen door aan de 1.5 dCi met 110 pk waardoor de CO2-uitstoot omlaag gaat naar 114 g/km. In de oude configuratie stootte het dieselblok elke kilometer nog 120 gram CO2 uit. Ook die had trouwens al een energielabel A dus daar verandert niets aan.

Het heeft wel gevolgen voor de bijtelling. De grens voor de twintig procent bijtellingscategorie ligt voor dieselauto’s op 116 g/km dus de aanpassingen zorgen ervoor dat de Megane 110 pk dCi voortaan in het lagere bijtellingstarief valt. Voor de 90 pk sterke dCi gold dat al.

Er is nog meer goed nieuws voor het milieu, de dieselmotor voldoet nu ook aan de Euro5 emissienorm die op 1 oktober van kracht wordt. De Megane hatchback, Coupé en Estate zijn per direct met de schonere dieselmotor te bestellen. De prijzen blijven gelijk.