Renault-modellen naar Amerika als Saturn?

Geen reacties

Roger Penske, de kersverse eigenaar van Saturn, heeft Renault benaderd om modellen te leveren voor het Amerikaanse automerk. Hij wil de Renaults in de V.S. als Saturn op de markt zetten. Dat meldt Automotive News.

Roger Penske heeft Renault benaderd om auto’s en onderdelen aan Saturn te leveren voor de Amerikaanse markt. Hij wil de Franse modellen in de V.S. verkopen als Saturn. Dat merk kocht hij begin juni van General Motors. Penske bezit een van de grootste dealergroepen van de V.S.

De interesse van Penske in Renault komt niet uit de lucht vallen, eerder toonde hij al belangstelling voor Samsung-modellen. Dat Koreaanse merk is voor tachtig procent in handen van Renault. De Fransen bevestigen tegenover Automotive News dat ze zijn benaderd door Penkse maar doen nog geen toezeggingen.

Nissan, de partner van Renault, wordt niet in een eventuele deal betrokken. Dat merk is op de Amerikaanse markt een directe concurrent van Saturn. General Motors richtte het merk in 1985 op als tegenhanger voor de toen in opkomst zijnde Japanse merken.

Op dit moment bestaat het gamma van Saturn voornamelijk uit ‘omgelabelde’ Opel-modellen. GM blijft deze auto’s op contractbasis bouwen voor de nieuwe eigenaar. Bij de inboedel van Saturn zitten geen fabrieken inbegrepen dus moet Penske op zoek naar partners voor toekomstige modellen.