Elektrische Renaults klaar voor toekomst

Geen reacties

Renault neemt vier elektrische conceptcars mee naar de IAA in Frankfurt volgende week. Dat zijn een eenpersoons wagentje, een stadsautootje, een compacte crossover en een middenklasser.

Renault laat zien dat elektrische mobiliteit steeds dichterbij komt en presenteert daarom maar liefst vier elektrisch aangedreven conceptcars. Dat is dan ook het enige wat Renault aan informatie vrijgeeft tot aan de start van de IAA op 15 september, plus een foto met het bovenaanzicht van de vier conceptauto’s.

Wat opvalt is dat een aantal van de modellen zonnecellen in het dak heeft. De auto’s ogen nogal futuristisch maar concerngenoot Nissan bewijst met de Leaf dat de techniek klaar is om toegepast te worden in productiemodellen.

Bijzonder is dat een van de conceptauto’s een eenpersoonswagentje is, je kunt dit nauwelijks nog een auto noemen. De andere drie zijn dat wel, voor zover we kunnen zien gaat het om een Twingo-achtige stadsauto, een compacte crossover en een model in het segment van de Megane. Op de IAA in Frankfurt doet Renault uit de doeken wat voor plannen het merk heeft met deze vier concepts.