Renault presenteert elektrisch offensief

Geen reacties

Renault heeft zich als doel gesteld om in 2011 massaal elektrische auto’s aan te bieden voor iedereen. Op de IAA in Frankfurt laat het merk met maar liefst vier conceptauto’s zien wat we mogen verwachten.

Renault presenteert vier elektrische conceptcars op de IAA in Frankfurt. Deze komen allemaal in aangepaste vorm op de markt in 2011 en 2012. Renault gelooft niet in hybridemodellen en die zullen er dan ook niet komen bij het Franse merk. “We gaan direct van conventioneel aangedreven modellen naar zero-emission auto’s,” aldus Janet Richter van Renault Nederland.

De meest verrassende concept is de eenpersoons Twizy, die nog het meeste wegheeft van een maanvoertuig. In aangepaste vorm komt dit autootje daadwerkelijk op de markt in 2011. “Hij heeft de voordelen van een motorfiets maar is veel comfortabeler door het glazen dak,” zegt Richter. De auto heeft een actieradius van 100 km.

Het eerste elektrische model dat op de markt komt is de Fluence, een vijfpersoons sedan. Deze auto is gebaseerd op de Megane en komt wellicht ook met verbrandingsmotoren op de markt in Nederland. De elektrische Kangoo Bebop zagen we al eerder op autoshows en verschijnt als bedrijfswagen in de showroom.

Als laatste presenteert Renault in 2012 de productieversie van de Zoe. Dat wordt een op zichzelf staand model in het segment van de Clio. De Zoe Concept die in Frankfurt schittert is een coupé met spectaculaire vleugeldeuren en moet volgens Renault laten zien dat ‘elektrische auto’s ook mooi kunnen zijn’. Op de Twizy na hebben alle elektrische auto’s een actieradius van 160 km, dit zal ook bij de productiemodellen het geval zijn.