Autonieuws overzicht week 39

Geen reacties

19 tot en met 25 september 2009.
De Crashgate-affaire heeft het Renault Formule 1-team flink beschadigd. Andere autofabrikanten kwamen deze week positiever in het nieuws, bijvoorbeeld Fisker die een lening kreeg voor het nieuwe productiemodel. Steeds meer fabrikanten richten zich op hybride en elektrische auto’s.

Renault F1 twee jaar voorwaardelijk
Het Formule 1-team van Renault heeft twee jaar voorwaardelijke schorsing gekregen voor het opzettelijk laten crashen van teamlid Nelson Piquet junior. Volgens sommigen een milde straf, maar de financiële gevolgen zijn groot. Hoofdsponsor ING heeft vanwege Crashgate de stekker eruit getrokken.

Kandidaten Auto van het Jaar
We zijn alweer bijna in het laatste kwartaal van 2009 en dus is het tijd om de Auto van het Jaar 2010 te kiezen. De jury heeft inmiddels de lijst klaar van de 33 automodellen die voldoen aan de criteria van de verkiezing. Op 30 november wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Spoedaanpak van start ondanks bezwaren
De spoedaanpak om snel fileknooppunten aan te pakken is deze week van start gegaan. Minister Eurlings wil hiermee de besluitvorming rond dertig wegprojecten versnellen. Ondanks de feestelijke start is het de vraag of snel met de projecten kan worden begonnen. Voor vijf van de dertig geselecteerde wegverbredingen zijn al bezwaren ingediend bij de Raad van State.

De IAA Frankfurt in woord, beeld en geluid
De IAA in Frankfurt loopt inmiddels weer op zijn eind, dus er is genoeg materiaal te zien op Autokopen.nl. Bekijk alle filmpjes met interessante interviews, lees het nieuws, de columns en geniet van de foto’s met de nieuwe modellen, beursbabes en conceptcars.

Overige highlights:

Video tips:

Columns:

Meer autonieuws?
Bekijk het volledige nieuwsoverzicht op Autokopen.nl.