Facelift Renault Clio Campus: niet voor Nederland

Geen reacties

Renault voert enkele kleine wijzigingen door aan de Clio Campus. Met ingang van deze facelift stopt Renault Nederland echter met de levering van de Campus in ons land.

De Renault Clio Campus is een goedkoop instapmodel voor klanten die een ‘gewone’ Clio te duur vinden. Dat model kreeg onlangs een facelift waarbij de instapprijzen omlaag gingen. Daarmee is de Campus overbodig geworden dus de introductie van een vernieuwde versie is een mooie aanleiding om te stoppen met het model.

De Campus heeft in z’n vernieuwde gedaante gewijzigde koplampen en achterlichten, een vernieuwde grille en de B-stijl is voortaan zwart van kleur. Verder krijgt het model grotere buitenspiegels en nieuwe ruitenwissers. Ook in het interieur vinden enkele minimale wijzigingen plaats.

Belangrijk voor de twee grootste markten van de Clio Campus, Frankrijk en Italië, is de komst van een af-fabriek LPG-versie. Die landen geven flinke aanschafbonussen op schone brandstoffen als LPG. De beslissing van Renault Nederland om te stoppen met de Clio Campus zal in Frankrijk niet hard aankomen, onlangs breidde Renault de productie uit vanwege de grote vraag in het thuisland naar het goedkope model.