‘Renault werkt aan compacte cabrio’

Geen reacties

Renault ontwikkelt op dit moment een compacte cabrio op het onderstel van de huidige Twingo. Een hooggeplaatste Renault-werknemer heeft dat verklaard tegenover Automotive News Europe.

Renault werkt aan een compacte cabrio die als basis de Twingo gebruikt. Het wordt een apart autootje dat het merkimago van Renault moet versterken. Je moet niet denken aan een Twingo CC maar aan een zelfstandig model dat qua techniek sterk op de Twingo leunt.

Het is evenmin bekend of de tweezitter een hardtop of softtop krijgt. Dat laatste is goedkoper en eenvoudiger te realiseren in een compact model. De medewerker zegt dat het model in niets op zijn concurrenten zal lijken. De belangrijkste is de Fiat 500C, die volgende maand op de markt komt.

De meest waarschijnlijke motor is de 1.2 TCE die ook in de Twingo en Clio leverbaar is. Een dieselmotor is niet waarschijnlijk in een kleine cabriolet. De auto wordt mogelijk onthuld op de IAA in Frankfurt in september. De verkoop kan halverwege 2010 van start gaan. Overigens laat de marktintroductie van de vorig jaar onthulde Kangoo Bebop, ook een aparte cabrio, nog steeds op zich wachten.