Ook Renault vertrekt mogelijk uit Formule 1

Geen reacties

Na Ferrari heeft nu Renault de hakken in het zand gezet uit frustratie over de nieuwe regels die autosportfederatie Fia wil invoeren volgend jaar. Renault zegt dat de Fia niet bereid is te luisteren naar de alternatieven die verschillende teams hebben voorgesteld.

Renault volgt het voorbeeld van Ferrari, dat gisteren aankondigde niet deel te nemen aan het wereldkampioenschap Formule 1 volgend jaar als de Fia een budgetplafond invoert. Fia-voorzitter Max Mosley wil een maximum van 45 miljoen euro per team instellen. Teams die dat bedrag overschrijden krijgen te maken met strengere technische regels.

Renault zegt in een verklaring dat de Formule 1 het hoogst haalbare toneel in de autosport is, een plek om hoogstaande techniek te ontwikkelen en etaleren. Renault wil zich hard maken voor de sport en gelooft niet in een kampioenschap waarin met verschillende maten wordt gemeten.

Max Mosley, die niet bepaald bekend staat vanwege zijn flexibele houding, gaat deze week nog met de F1-teams om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. Ook Red Bull en Toyota spraken eerder al hun onvrede uit over de plannen van de Fia-president, die vorige week nog zijn zoon verloor door een vermoedelijke overdosis drugs.