Facelift Renault Clio: nu ook als GT

Geen reacties

Renault heeft de eerste foto’s en informatie van de vernieuwde Clio vrijgegeven. Naast de gewijzigde neus is de komst van een sportieve GT-versie het belangrijkste nieuws uit Frankrijk.

Renault presenteert de gefacelifte Clio direct in GT-trim. De extra spoilers, zijskirts en de dikke wielen op de foto’s zijn niet standaard op de Clio. Het gewijzigde neusje met nieuwe koplampen en brede luchtinlaten is dat wel. Aan de achterkant heeft de Clio voortaan anders ingedeelde achterlichten en een vernieuwde achterbumper.

In het interieur weinig wijzigingen, met nieuwe bekledingsopties heb je het belangrijkste wel gehad. De samenwerking tussen TomTom werpt in de vernieuwde Clio zijn vruchten af, voor minder 500 euro krijgt de toekomstige koper een ingebouwd TomTom-navigatiesysteem. Een zeer goede initiatief van Renault, dat zuignappen aan het raam, 12v-stekkertjes- en snoertjes en gesleep met navigatieschermpjes overbodig maakt.

De informatie die Renault vrijgeeft over de Clio, die in 2006 auto van het jaar was, is erg summier. Zo is het nog niet bekend wat voor motor er in de GT-versie komt te liggen. Of dat de nieuwe 1.4 turbo uit de Mégane Coupé is weten we pas op de Autosalon van Genève, als Renault de Clio Phase II officieel onthult.