‘Renault schrapt grote modellen’

Geen reacties

In 2011 stopt de productie van grote Renault-modellen. De fabriek waar nu de Laguna, Espace en Vel Satis worden gebouwd gaat bedrijfsauto’s produceren. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar op basis van bronnen binnen Renault.

De Sandouville-fabriek bouwt op dit moment de drie vlaggenschepen van het Renault-gamma. In 2011 komt daar een einde aan en dat betekent ook het einde van de Espace en de gewaagde maar weinig succesvolle Vel Satis. Het lot van de Laguna is nog niet helemaal duidelijk.

Eerder werd al bekend dat Renault de ontwikkeling van de nieuwe Vel Satis en Espace zou vertragen. Nu lijkt het erop dat er voorlopig helemaal geen opvolgers komen voor deze twee modellen. Ook voor de Laguna lijkt weinig draagvlak te zijn, de auto is niet het succes waarop Renault hoopte.

De middenklasser zal volgens Autocar waarschijnlijk eind 2011 vroegtijdig aan zijn einde komen. Het tijdschrift meldt dat dit model wordt opgevolgd door de volgende generatie Samsung SM5, die in Korea te koop is. Renault bezit tachtig procent van de aandelen van dat bedrijf en de SUV Koleos is in de basis ook een Samsung.