Renault blaast Gordini nieuw leven in

Geen reacties

Renault wil het Gordini-merk nieuw leven inblazen. Het moet een performancelijn worden voor snelle hatchback modellen. Om te beginnen wordt in 2010 de Twingo Gordini geïntroduceerd.

Tijdens de Autosalon van Genève onthulde marketingdirecteur Stephen Norman van Renault dit plan aan het Britse tijdschrift Car Magazine. Vergelijkbaar met de John Cooper Works-versies van Mini en de Abarth-modellen van Fiat wil Renault opgevoerde uitvoeringen van haar hatchbacks op de markt gaan brengen onder de naam Gordini.

De ‘hot hatches’ worden boven de Renault Sport-uitvoeringen geplaatst. Dat zou bij sommige Renault-medewerkers de vrees oproepen dat Gordini de RS-modellen de markt uitprijst, maar Norman stelt dat Renault de markt goed heeft onderzocht. Gordini maakt kans, zeker nu Renault het Alpine-merk vanwege de economische crisis in de ijskast heeft gezet. In tegenstelling tot Alpine zullen met Gordini geen aparte sportmodellen ontworpen worden, de lijn moet juist de verkoop van reguliere modellen stimuleren.

De marketingdirecteur vertelde dat het nieuwe Gordini in 2010 wordt gelanceerd met de introductie van de Twingo Gordini. Daarna verschijnen nog Gordini-versies van de Clio en Mégane Coupé. Autokenners verwachten dat de auto’s als vanouds gespoten worden in blauwe lak met witte strepen over de motorkap en het dak.

Gordini was een Franse fabrikant van sportauto’s, opgericht door de Italiaanse coureur Amédée Gordini. In de eerste jaren verleende Gordini technisch advies aan Renault, bijvoorbeeld om de Gordini-versie van de Renault Dauphine te ontwikkelen waarmee het merk veel rally-successen behaalde. In 1968 nam Renault het sportmerk over. Tussen 1950 en 1956 nam het merk deel aan de Formule 1 en van 1962 tot 1969 aan de 24 Uur van Le Mans. Het is onbekend of het nieuwe Gordini weer gaat deelnemen aan autosport activiteiten.