Neelie Kroes vermoedt protectionisme bij Renault

Geen reacties

EU-commissaris Neelie Kroes heeft de Franse regering op het matje geroepen na uitlatingen dat Renault de productie van de Clio II ‘repatriëert’ naar Frankrijk. Ze vermoedt illegale staatssteun.

Vrijdag zei de Franse staatssecretaris van Industrie en Consumptie Luc Chatel dat de autobouwer de ‘repatriëring van een Renault-model had aangekondigd’. Het ging om de Renault Clio II, die in Novo Mesto in Slovenië wordt geproduceerd. Volgens Chatel zou dit niet langer het geval zijn maar zou de Clio voortaan in Flins, nabij Parijs, worden gefabriceerd. Ook suggereerde de staatssecretaris een verband tussen de repatriëring en de drie miljard euro overheidssteun die de Franse regering biedt aan Renault.

De uitlatingen schoten de EU-commissaris van mededinging in het verkeerde keelgat: “Vooral omdat ze afkomstig zijn van iemand die me minder dan twee weken geleden verzekerde dat er aan de steun aan de autosector geen voorwaarden verbonden waren.” President Sarkozy van Frankrijk had de overheidssteun eerder willen koppelen aan de voorwaarde dat het geld niet mocht wegvloeien naar de Oost-Europese fabrieken van de autofabrikant. Critici, met name uit de Oost-Europese lidstaten, vonden dat het Franse economische plan zo stimuleerde tot ontslagen elders in de EU.

Volgens Renault is het besluit om de tweede generatie Clio in Frankrijk te gaan bouwen genomen ‘vanuit industrieel oogpunt’. De vraag naar kleine modellen als de Clio en Twingo is enorm toegenomen door de gunstig (belaste) CO2-uitstoot en de sloopregelingen in verschillende landen. De Sloveense woordvoerder zegt dat de Renault-fabriek aldaar – die de Twingo en de Clio II bouwt – op volle toeren draait en de marktvraag niet aankan. “Het gaat niet om herlokalisering van de productie, maar om extra productie voor de fabriek van Flins.” Er gaan dus geen banen verloren in Slovenië maar er komen vierhonderd tijdelijke banen bij in Frankrijk. Ook Sarkozy benadrukt: “We verdedigen de werkgelegenheid in Frankrijk, zonder dat er één baan verloren gaat in Slovenië.”

De Clio II is niet de laatste generatie Renault Clio. Onder de naam Clio Campus blijft de Franse autofabrikant de Clio II nog produceren. De tweede generatie is kleiner en goedkoper dan de opvolger Clio III. Renault wil tussen juni en oktober een paar duizend extra Clio’s produceren ten opzichte van het jaar 2008.