Samsung SM3: voorbode Renault Megane sedan

Geen reacties

Op de Autoshow van Seoul in Korea onthult Samsung de SM3. Het is een sedan op basis van de nieuwe Megane die in grote lijnen aangeeft hoe de Europese versie van de Megane sedan eruit komt te zien.

Samsung ontwierp de voor –en achterkant van de huidige Megane opnieuw en maakte er een sedan van. Op de thuismarkt in Zuid Korea zijn compacte sedans erg populair, in tegenstelling tot in veel landen in Europa. Toch komt er binnenkort ook een Megane sedan naar Europa maar of die ook in Nederland gevoerd gaat worden is nog niet bekend.

In landen als India en Brazilië komt de Samsung met Renault-badge op de markt, met de naam Fluence op de kofferbak. De nu onthulde SM3 is meer voor Aziatische markten bedoeld. De sedan is 11 centimeter langer dan ‘onze’ Megane en ook nog eens 10 cm breder.

Over de motoren is nog niets bekend maar enkele krachtbronnen uit de Megane vinden ongetwijfeld hun weg naar de SM3. Ook wordt er gesproken over een volledig elektrisch aangedreven versie maar als dat model op de markt komt dan is het alweer 2011.