Renault sluit fabrieken tijdelijk

Geen reacties

De autofabrikanten die mededelen dat ze de fabrieken tijdelijk sluiten zijn niet meer op een hand te tellen. Volgende in de rij is Renault, dat vier fabrieken in Spanje en Frankrijk tijdelijk op slot doet.

De wereldwijde verkoop van Renault liep in oktober veertien procent terug ten opzichte van oktober 2007. De voorraden beginnen inmiddels aardig op te lopen, dus het Franse merk heeft besloten de poorten van diverse fabrieken tijdelijk te sluiten. Renault wil de voorraden aan het eind van 2008 teruggebracht hebben naar hetzelfde niveau als een jaar geleden.

In Frankrijk gaan twee fabrieken tijdelijk op non-actief. De fabriek in Flins, iets ten westen van Parijs, gaat dicht van 20 november tot 3 januari. De Sta Ruiz-fabriek in Parijs sluit van 10 december tot 3 januari de deuren.

Ook twee fabrieken in het noorden van Spanje gaan tijdelijk dicht. De Valladolid-fabriek sluit in totaal elf dagen en de fabriek in Palencia onderbreekt in totaal veertien dagen de productie, zeven nog deze maand en zeven in december. Eerder werd al bekend dat de fabriek van Dacia in Roemenië twee weken dicht gaat, ondanks het feit dat Dacia als een van de weinige merken een verkoopgroei realiseerde in oktober.