Renault stopt tijdelijk Russische productie

Geen reacties

Zelfs een budgetmodel in een groeimarkt is geen garantie voor succes met de huidige marktomstandigheden. De Renault Logan-fabriek in Moskou moet een paar weken dicht om de voorraden onder controle te kunnen houden.

Renault kondigt een productiestop af van enkele weken. Inclusief de zogenaamde ‘nieuwjaarsvakantie’ in Rusland is de fabriek bijna een maand dicht, van 12 december tot 10 januari. Dit maakt de website Automotive News op uit de mond van een Russische Renault-woordvoerder.

De afgelopen twee maanden is de verkoop van de Renault Logan, dat is inderdaad een Dacia Logan met Renault-logo’s, achter gebleven bij de verwachting. De vooruitzichten zijn helaas ook niet al te goed, de groei op de Russische automarkt is minder groot dan verwacht.

De Logan is de bestverkopende ‘buitenlandse’ sedan in Rusland, dagelijks rollen er 330 auto’s uit de fabriek in Moskou. Renault is de eerste niet-Russische fabrikant die een fabriek in het land tijdelijk sluit maar vast niet de laatste. Pleister op de wond is dat er geen ontslagen vallen.