Sarkozy breekt lans voor auto-industrie

Geen reacties

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft in een toespraak gezegd dat hij er alles aan zal doen om de Franse autofabrikanten te steunen. Hij zegt dat de overheid bereid is veel geld te investeren in de auto-industrie.

Sarkzoy ontpopt zich als een redder voor de auto-industrie. Hij wil de grote Franse drie helpen door leningen en garanties te verstrekken. Ook toeleveranciers kunnen rekenen op de steun van de president, zo maakte Automotive News op tijdens een toespraak van Sarkozy in een PSA Peugeot Citroën-fabriek.

Op dit moment vindt er overleg plaats tussen de overheidsvertegenwoordigers en de auto-industrie. Eind januari moet er een plan op tafel liggen. Frankrijk stelt als belangrijkste eis dat de industrie niet langer naar het buitenland wordt verplaatst maar binnen de landsgrenzen blijft.

PSA en Renault hebben allebei geld nodig omdat de banken geen kredieten verstrekken. 70 procent van de verkochte Peugeots en Citroëns wordt gefinancierd. Ook Renault loopt tegen dat probleem aan, het merk zegt negen miljoen euro nodig te hebben om klantenfinancieringen uit te kunnen geven.