Foto gefacelifte Renault Clio gelekt

Geen reacties

Een spionagefoto van de vernieuwde Renault Clio is op een forum beland. De compacte auto krijgt vier jaar na zijn introductie een facelift waardoor het uiterlijk weer in de pas loopt met de nieuwe Mégane en Twingo.

Een fabrieksmedewerker kon het niet laten om met zijn mobiele telefoon een foto te schieten van de vernieuwde Renault Clio, die waarschijnlijk op de Autosalon van Genève debuteert. De foto is wat korrelig maar te zien is dat de auto krijgt een behoorlijke facelift.

De kenmerkende luchtinlaten die aan de koplampen zaten ‘vastgesmolten’ verdwijnen. De Clio krijgt net als de Twingo een kaal neusje. De bumper en koplampen zijn geïnspireerd op die van de nieuwe Mégane. Hoe de vernieuwde Clio er aan de achterkant uit ziet kunnen we op de foto helaas niet zien.

Renault breidt het motorenaanbod in de Clio uit met de nieuwe 1.4 TCe. Deze turbomotor, die binnenkort in de Mégane Coupé debuteert, heeft 130 pk. Op de Autosalon van Genève introduceert Renault een 1.6 TCe, die in de toekomst de ‘gewone’ tweeliter vervangt. Of de Clio deze motor krijgt is nog niet bekend.