Renault Kangoo BeBop: funmobiel

Geen reacties

Renault brengt nóg een primeur mee naar de Autosalon van Parijs: de Kangoo BeBop. Het meest bijzondere aan de BeBop is het glazen dak, dat gedeeltelijk open kan.

Naast de Ondelios en de nieuwe Megane neemt Renault nog een primeur mee naar Parijs. Het is de BeBop, die is gebaseerd op de Kangoo Compact Concept die vorig jaar op de IAA in Frankfurt stond. De avontuurlijke Kangoo heeft twintig millimeter meer bodemspeling, 16 inch lichtmetalen wielen en two-tone lak. Ook de robuust ogende gril en zwarte koplampomlijsting dragen bij aan het onderscheidende uiterlijk.

Het opvallendst aan de BeBop is natuurlijk het glazen dak, waarvan het achterste deel open kan schuiven naar voren toe. Aan de voorkant bevindt zich ook nog een glazen luik dat aan een kant opgezet kan worden. De leukste configuratie ontstaat wanneer ook de achterruit in de achterklep omlaag is geschoven.

Het interieur biedt plaats aan vier personen, die allemaal een eigen stoel hebben. Aan kleur geen gebrek, zowel op de stoelen als op het dashboard. Het motoraanbod zal bestaan uit de 1.6 benzinemotor met twee dCi-motoren met 85 of 100 pk.