Renault verrast in Parijs met Megane Coupé

Geen reacties

Renault heeft een verrassing meegenomen naar Parijs. Het merk toont naast de vijfdeurs Megane namelijk ook de Coupé-versie. De boodschap van de Fransen lijkt te zijn: vergeet de oude Megane met z’n gekke kont, hier is de nieuwe.

Renault start in december met de verkoop van beide versies, de vijfdeurs komt als eerste in de showroom te staan. De coupé is volgens Peter Plevier, PR-man van Renault, vooral een ‘auto die mensen lekker vinden’. Het interieur van de nieuwe Megane is een grote stap vooruit, met mooie materialen die de concurrentie met die in de Volkswagen Golf zeker aankunnen.

Naast de beide Megane-versies toont Renault de Kangoo BeBop. Geen model dat in grote aantallen verkocht gaat worden, maar een bewijs dat prototypes daadwerkelijk in productie kunnen gaan. “Renault moet nu eenmaal iets vreemds hebben in z’n gamma, dat hoort bij het merk,” aldus Plevier.

Als laatste is er de spectaculaire conceptcar Ondelios. Een echte concept die als vingeroefening kan worden gezien voor de volgende generatie Espace. Opvallend is de grove neus die recht tegen alle designwetten ingaat.