Nieuwe Renault Scénic ook al ‘op straat’

Geen reacties

Renault heeft de laatste tijd kennelijk veel moeite om haar aanstaande modellen nog even geheim te houden voor het grote publiek. Inmiddels circuleren de foto’s van de hagelnieuwe Scénic en Grand Scénic op internet.

De komst van de Scénic is na de presentatie van de Mégane niet meer dan een logische stap in de modellenpolitiek van Renault. Het model komt weer in een vijfzits versie en in een zevenpersoons ‘Grand’ uitvoering, die gezamenlijk de strijd kunnen aanbinden met in de eerste plaats de momenteel uiterst succesvolle C4 Picasso en Grand C4 Picasso van Citroën.

Net als de Mégane is het Scénic-duo redelijk behoudend van lijnvoering, zo blijkt althans uit de onscherpe zwart-wit plaatjes die wij konden opduikelen. Ze zijn nog wel direct herkenbaar als vertegenwoordigers van Renault’s familie van ruimtewagens. De modellen hebben, veel meer dan nu, elk hun eigen gezicht, of liever gezegd, elk hun eigen achterkant die een welkom onderscheidend karakter geeft. Inderdaad, net zoals dat door Citroën bij de twee variaties op het thema Picasso is gedaan.

Naar verwachting worden de meeste motoren uit de Mégane overgenomen voor de Scénic, wat een grote keuze aan benzine- en dieselversies betekent. De nieuwe Scénic staat komend voorjaar in de schijnwerpers op de Renault-stand op de Salon van Genève.