Nederlanders niet optimaal op winter voorbereid

Geen reacties

Om de jaarlijkse wintercheck en overstap naar winterbanden te promoten, heeft Renault onderzoek laten doen naar de kennis van Nederlandse automobilisten over autorijden in winterse omstandigheden. Daar blijkt nog veel ruimte voor verbetering te zijn.

Onderzoeksbureau MWM2 vroeg in opdracht van Renault duizend Nederlandse automobilisten naar hun ervaringen met autorijden in de winter. Een derde van de ondervraagden gaf daarbij aan niet te weten wat te doen als hun auto in een slip raakt. Dertig procent parkeert de auto bij vorst op de handrem, terwijl dit schade aan de auto zou kunnen veroorzaken.

Nederlandse automobilisten blijken het aantal dagen dat het vriest in ons land flink te onderschatten. Toch zijn de meesten zich bewust van de extra gevaren die het rijden in de winter met zich meebrengt. Zeventig procent vindt autorijden ’s winters gevaarlijker dan ’s zomers. De helft van de Nederlandse automobilisten rijdt niet graag in winterse omstandigheden. Slechts dertig procent van de Nederlanders weet dat winterbanden vanaf een temperatuur onder de zeven graden Celsius betere prestaties leveren dan reguliere banden. Een opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is dat een op de drie vrouwelijke automobilisten geen idee heeft of er twee of vier winterbanden gemonteerd moeten worden.