Nieuwe motoren Renault Laguna

Geen reacties

Renault breidt het assortiment motoren voor de Laguna uit met twee V6-en, een benzine- en een dieselvariant. De zescilinders zijn vanaf december leverbaar in de Laguna Coupé en vanaf januari in de hatchback en Estate.

De 3,0 liter V6 dieselmotor is volledig nieuw en samen met partner Nissan ontwikkeld. Hij levert 235 pk en 450 Nm koppel. Dat is genoeg om de rest van het motorengamma op het gebied van prestaties op een achterstand te zetten. We gaan de nieuwe dieselmotor later ook terug zien in diverse Infiniti’s en Nissans.

De 3.5 V6 benzinemotor is bekend, hij ligt ook in de Vel Satis en Espace. In die modellen levert de zescilinder 245 pk, voor de Laguna is de motor iets ‘teruggetuned’ naar 240 pk. Het koppel is 330 Nm en daarmee steekt de 3.5 V6 de sportieve GT, die een tweeliter turbo onder kap heeft, voorbij.

De prijzen voor de Laguna coupé 3.0 dCi en 3.5 V6 waren al bekend (respectievelijk 52.000 en 46.500 euro), die voor de hatchback en Estate worden in januari bekend gemaakt. De nieuwe zescilinders maken het gamma van de Laguna een stuk interessanter maar de tegenvallende verkoopcijfers van het model zullen er niet door worden opgekrikt.