Nieuw basismodel Renault Mégane

Geen reacties

Renault heeft alsnog besloten een instapversie toe te voegen aan het gamma van de nieuwe Mégane. Het Franse merk constateerde dat niet alle klanten behoefte hadden aan de rijke uitrusting waarmee het nieuwe model standaard werd geleverd en komt daarom met een uitgekleed basismodel.

De komst van de nieuwe basisuitvoering Authentique brengt de vanafprijs van de Renault Mégane onder de twintig mille. Voor 19.900 euro wordt de nieuwe Mégane geleverd met de 100 pk sterke 1,6-liter zestienkleps motor en een standaarduitrusting die bestaat uit onder meer ESP, handbediende airconditionings, zijairbags aan de voorzijde, gordijnairbags en een sleutelkaart.

Tot voor kort was de Expression de voordeligste uitvoering van de Renault Mégane. Deze variant was 1.600 euro duurder dan de nieuwe Authentique. Renault dacht dat het Nederlandse publiek dat wel over zou hebben voor de extra luxe. Het Franse merk kwam op die beslissing terug toen Volkswagen een aanzienlijk goedkopere basisversie van de Golf aankondigde.