Renault plant drie elektrische auto’s

Geen reacties

Renault ontwikkelt op dit moment drie elektrisch aangedreven modellen. Voor 2012 verschijnt er een sedan op basis van de Megane en een elektrische variant van de Kangoo. Op termijn komt daar een ‘zero emission’ stadsauto bij.

In 2011 verschijnt de eerste elektrisch aangedreven auto van Renault. Het Franse merk wil een vloot emissieloze Kangoo’s inzetten tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Op dit moment test het merk verschillende prototypes met elektrische aandrijving. Deze hebben een actieradius van 160 tot 195 kilometer en kunnen in ongeveer acht uur worden opgeladen.

Er wordt ook gewerkt aan een ‘thuislader’ die ongeveer de helft van de laadtijd nodig heeft. Daarnaast ontwikkelt het merk snellaadpunten voor op straat, die in maximaal dertig minuten de accu’s kunnen opladen.

Eind 2011 moet er een elektrisch aangedreven sedan op de markt komen die dezelfde prestaties levert als een 1.6 benzinemotor. Alleen de topsnelheid ligt wat lager, op zo’n 130 km/u. Serge Yoccoz, de projectdirecteur, belooft dat de sedan ‘fun to drive’ wordt en ‘ideaal voor in de stad’. De auto krijgt een extreem gunstige aerodynamica.

Het derde elektrisch aangedreven model is een stadsauto, groter dan de Twingo. Renault belooft een volwaardige vijfzitter met een uniek design. Het moet een auto worden die emotie oproept en geheel op zich zelf staat. Wanneer het model verschijnt is nog niet bekend.