Prijzen Renault Laguna Coupé bekend

Geen reacties

De verkoopprijzen van de Renault Laguna Coupé zijn bekend. Ze variëren afhankelijk van motorgrootte, brandstoftype en uitrustingsniveau, maar zowel de diesel- als de benzinevariant zijn er al onder de 40.000 euro.

De nieuwe Coupé van Renault’s topmodel Laguna komt in de verkoop met drie uitrustingsniveau’s: Dynamique, GT en Initiale. Dynamique mag dan de basisuitvoering zijn, de hoeveelheid standaard aanwezige systemen zijn niet mis. Het belangrijkste verschil met de andere twee uitrustingen is dat de GT en Initiale zijn voorzien van vierwielbesturing, het zogeheten 4Control-onderstel. De GT is sportief uitgerust, de Initiale is het topmodel met nog meer extra’s.

Alle drie de uitvoeringen zijn verkrijgbaar als benzine- en dieselvariant. De Renault Laguna Coupé Dynamique heeft voor de benzineversie een 2.0T-motor van 170 pk, met automaat. Deze instapversie kost 37.800 euro. De diesel-instapversie heeft een 2.0 dCi-motor, goed voor 150 pk. Deze versie is verkrijgbaar met handmatige versnellingsbak (39.500 euro) en automaat (41.500 euro). De Dynamique-uitvoering met manuele transmissie en dezelfde motor, maar dan goed voor maximaal 175 pk, gaat 41.200 euro kosten.

De benzine-GT maakt gebruik van dezelfde tweeliter-motor als de Dynamique. De Laguna Coupé GT kan uit deze motor echter 205 pk persen. De prijs voor deze uitvoering is 42.500 euro. Voor 44.200 euro is de diesel-GT verkrijgbaar. Ook hierin ligt een 2.0 dCi, ditmaal goed voor 180 pk. In de Initiale-versie is de benzinemotor een 3,5 liter V6, die 240 pk produceert. De drieliter dCi-dieselmotor is goed voor 235 trekpaarden. De prijzen van deze Initiale-uitvoering zijns 46.500 en 52.000 euro respectievelijk. Maar dan heb je ook wat.

De Renault Laguna Coupé is in Nederland te koop vanaf medio november. Ruim een maand eerder is hij al te bewonderen op de Autosalon van Parijs.