Gelekt: de nieuwe Renault Megane

Geen reacties

De geheel nieuwe Renault Megane is een van de belangrijkste debutanten op de Autosalon van Parijs in oktober. De eerste beelden van de nieuwe compacte middenklasser zijn, helaas voor Renault, op het internet beland.

De eerste officiële foto’s van de vijfdeurs Megane zijn uitgelekt, een week voordat Renault de officiële informatie naar buiten brengt. Het eerste wat opvalt is dat Renault het design compleet heeft omgegooid ten opzichte van de huidige Megane. Geen gedoe meer met vreemde lijnen en aparte kontjes, maar gewoon een keurige hatchback.

Er zijn helaas nog geen foto’s van het interieur, evenals van de driedeurs-versie. Dat wordt een coupé-achtige die de strijd moet aangaan met de Opel Astra GTC en Citroën C4 Coupé. Later komen er ook nog een sedan, stationwagen en cabrio-coupé maar die zullen niet op de Autosalon in Parijs debuteren.

Het palet van beschikbare motoren omvat in ieder geval de nieuwe 1.4 turbo, die niet meteen bij de verkoopstart verkrijgbaar zal zijn. Verder gaan de 1.2 TCE met 100 pk en de 2.0 turbomotor een rol spelen. Op dieselgebied zien we waarschijnlijk diverse vermogenvarianten van de 1.5, 1.9 en 2.0 dCi terug.